füves kert és az úszógumi

Hogy jön az "úszógumi" ahhoz, hogy valakinek füves területe van és hogy ez miért a sikeresség jelképe?

sarga-kacsa-orias-uszogumi-bigyo-3431.jpg 1-newstaugusti.jpg

Van egy régi jelképünk, ami régóta képezi a gazdagság, sikeresség jelképét. A füves terület. Bezonyám. (bővebben, hogyan jutottunk eddig).

Ugyanis a középkortól kezdve nagyjából, ha füves területed volt, azt jelentette, hogy a földeden volt olyan terület, ahol nem kellett növényeket termesztened, vagy állatokat tartanod (csak gondolj bele hogy nézett ki egy parasztház és a Festetics kastély. Vagyis valamilyen más forrásból meg tudtad oldani a megélhetésed (a Maslow piramis alját fedezni tudtad). Ez pedig arra utalt, hogy gazdag vagy. Vagy van máshol olyan terület, ahol megtermeled, vagy megtermelteted a javakat és nem a lakóhelyeden kell ezzel foglalkozni.

Hogy jön ehhez az úszógumi?

A tested alkalmazkodik a környezetéhez. Te irányítod a tested és a tested feltételezi, hogy te a megélhetés, túlélés szempontjait figyelembe véve táplálkozol. Ezért hogyha mondjuk a manapság trendi gyors szénhidrátokat eszed, mint tészta, gyorskaják, cukros ételek és italok, a szervezeted azt gondolja, hogy okkal tolsz bele ennyi energiát. Lehet előre gondolkodsz és felkészülsz egy rosszabb időszakra, úgyhogy amit nem égetsz el majdnem rögtön utána, egyszerűen eltárolja. Átalakítja, finom puha párnákká, hogy az esetleges szemből érkező ajtócsapódást és a hideget is jobban viseld. Vagyis többnyire úszógumit növesztesz.

Lényegében ez a fajta táplálkozás azt jelenti, hogy mindig a legrosszabbra készülsz fel, ami azt feltételezi, hogy az élet más területein is ilyen döntéseket hozol. Rövidtávú és pesszimista gondolkodásra utal (bevallom, ezt így leírva, nagy pofont adtam magamnak, annak ellenére, hogy én pozitív személyiségnek tartom magam és inkább úgy gondolok az étkezésre, hogy élvezem a jó ételeket, de akkor is). 

Egy sikeres ember viszont megteheti, hogy annyit eszik, akkor, amikor szüksége van. A teste sem kell, hogy tartalékoljon, nem kell spájzolnia. Ha szüksége van valamire, megveszi, előteremti és annyit eszik, amennyire éppen akkor szüksége van.

Vagyis megteheti, hogy füves területként gondoljon a hűtőjére és az étkező asztalra. Nem kell teletömnie kajával, mert tudja, hogy lesz, vagy elő tudja teremteni, akkor, amikor éppen szüksége van rá.