a stressz vajon mi?

Hogyan lehetsz stresszmentes?
 
holiday-stress.jpg
Eredetileg csak azt mondtam, hogy CSINÁLD MEG A HÁZIDAT! Miért? Mert ha készen van a házid, mármint tényleg felkészült vagy, akkor minden kérdésre tudsz válaszolni. A házi alatt értsed azt, hogy készülj fel az előtted lévő helyzetekre. Akár megbeszélésre mész, akár interjúra, akár randira készülsz. A lényeg, hogy inkább legyél felkészült, és ne legyen lehetőség, mint ott legyen a lehetőség és ne légy felkészült.
 
Ez azonban egyetértek, hogy nem mindig elég. És remélem mostmár le fogom fedni az esetek 90%-át.
 
A felkészültséghez hozzátartoznak a váratlan események. Azokra is fel lehet készülni, viszont nagyon fontos, hogy BÍZZ ÖNMAGADBAN! Bízz abban, hogy ha nem is tudod, hogy kell megoldani az éppen felmerült problémát, meg fogod találni a legjobb megoldást.
 
Így, ha betartod ezt a két jótanácsot, ki merem jelenteni, hogy 90-ban le vagy védve a világ bajai elől.
 
És még 1 valami, amivel majdhogynem aljutunk a 100%-ig. Kb 98%. SZERESD ÉS ISMERD ÖNMAGAD. Ha ismered önmagad, még nem elég, hogy ez neked jó legyen. Mert attól még hagyhatod másoknak, hogy bántsanak, csak tudod, hogy éppen bántanak. Mikor szereted is Önmagad, akkor tudod, hogy éppen bántanak és teszel ellene, vagy nem hagyod, hogy bántsanak.
Nagyon FONTOS, hogy a szeresd önmagadba tartozik az is, hogy felelősséget vállalsz az életedért. szinte mindenért, amiért csak tudsz. Ne légy Jézus, nem kell keresztet vinned mások dolgai miatt, viszont ha lekésed a buszt, ne a buszsofőrt hibáztasd, vagy ha rossz ételt kaptál az étteremben, vagy szólj érte, vagy legközelebb főzz otthon és vidd be.
FIGYELEM! Hogyan lehetsz mégis stresszes?
Hogyha mondjuk te elhivatottan szeretsz stresszelni, legyen a te döntésed. Nem ítélkezem, csupán tudomásul veszem, hogy más a világnézeted. Mert lehet, mártír típus vagy. Azt hiszed, szenvedni vagy a földön, vagy valamiért vezekelsz és önpusztításba mentél át. Előfordulhat, hogy inkább a 2%ra koncentrálsz. Ahogy érzed, viszont ha mégis szeretnél ezen változtatni, javaslom, tartsd be a fentieket.