Mindenható, a Mindenható?

Lehet. Elképzelhető, hogy olyan erő birtokában van, amivel csillagokat is képes mozgatni. Viszont nem vagyok biztos abban, hogy a Mindenható igazán minden-ható. 

A kommunikáció elmélet alapja, hogy a küldő fél, úgy válassza meg a kommunikáció fajtáját, hogy a fogadó fél azt értse, amit igazán szeretett volna a küldő közölni vele.

Namármost.

A Biblia (ó és újszövetség is) és egyéb neves vallási irományok is tele vannak olyan történetekkel, amikor a kiválasztott jelet kapott. nem írásos, egyértelmű, igényt, hogy mit kell tennie, hanem inkább egy metafora csomagba burkolt, majd sejtelmességgel bevont, plusz némi ködös virágnyelven megfogalmazott jeleket. 

Amikor valaki "jelet kap", lehet nem is hiszi el egyből, vagy tán azt sem tudja, hogy jelent kapott e. Lehet a jel egy égő csipkebokor, vagy hogy átmegy előttünk egy fekete macska, balról jobbra.

Az is elképzelhető, hogy mindenki folyamatosan kapja a jeleket, csak észre sem vesszük, vagy, amiket észreveszünk, lehet rosszul értelmezzük. Pl. ha ma látok egy fekete macskát, diétázni kezdek. AZtán egy cirmos cicát látunk, ami félig fekete és hirtelen vagy diétázni kezdünk, vagy nem.

Szóval aki kapja a jeleket. Rögtön abban a pillanatban, van egy értelmezése róla. Aztán alszik rá egyet, ha tud, és reggel már lehet más értelmezése lesz. Vagy megkérdőjelezi saját értelmezését, hogy "tényleg ezt akarta üzenni"? Aztán lesz egy végkövetkeztetés. Általában a jelek nem csak az adott személyre vonatkoznak, hanem igenis kihatással vannak a környezetében élőkre is. (ld. Ábrahám kész volt feláldozni a fiát). Anélkül, hogy bármelyik vallást vennénk alapul, azért valljuk be, hogyha külső szemlélőként látnánk a folyamatot, lehet kerek szemekkel néznénk végig az eseményeket. Hiába vannak pozitív eredménnyel végződő példák is, azért volt, akinek hittek, volt akinek nem hittek, volt viszont, akit azért mészároltak le, mert elmondta, hogy mit látott. 

És itt jön be a kérdőjel a fejemben. A nagy többségnek nem jött be ez a "látomás" dolog, legalábbis a történelem ezt támasztja alá. Akkor teszem fel a kérdést, BIZTOS, hogy aki a jeleket küldi, tudja, hogy mi is fog történni az illetővel, akinek a jeleket küldi? Tudja, hogy a "fogadó" fél, pontosan úgy fogja értelmezni a jeleket, ahogy annak az üzenetnek át kell mennie? Abból kiindulva, hogy volt, amikor a látomásos ember nem jó dolgokat vitt véghez, vagy mondhatni kellemetlen dolgok történtek vele.

A Mindenhatónak ez egy játszma, és látja a jövőt is, és mindez direkt történik? Vagy nem látja a jövőt, de próbálkozik kommunikálni? Vagy az történhet ilyenkor, mint a kolléga ott hagyja  gépét lezárás nélkül és ti meg mindenféle hülyeséget küldtök körbe a nevében?

Ahogy én látom. A világ olyan, mint amilyennek teremtjük. Nagy többségében világ történéseire adott reakcióink határozzák meg a kedélyállapotunkat a nap minden percében. Vagyis bármilyen jelet veszel észre, az vagy tényleg a Mindenható kommunikációja, vagy nem, viszont általában te dönthetsz arról, hogy hogyan értelmezed. Még a vallási vezetőknek is lehetett volna választásuk. Honnan tudod, hogy a vallási vezetők, nem a 4., vagy 57. kiválasztottak voltak és a többiek azt mondták a jeleket látván, hogy hagyjál már, megyek vissza aludni?

Hogy minek mi a jelentése, mi a jelentőssége, csak rajtad múlik.

Mert mindennek a jelentése a jelentése számodra, és a jelentőssége, csak a jelentőssége számodra. Sem édesapádnak, sem édesanyádnak, sem a szerelmednek nem ugyanazt jelenti egy pisztáciafagyi, mint neked.