Hétvégi néznivaló - Simon Sinek - Why Leaders Eat Last

Egy ZSENIÁLIS előadás, amiben Simon Sinek 4+1 betűvel (E D S O +1: C) elmondja, hogy működik az élet, és miért úgy működsz a mindennapokban, ahogy. Miért vagy függő mivel kapcsolatban és hogy miért fontosak a kapcsolatok és a jó munkahely is. 

 

A hormonokon túl megemlít két nagyon érdekes dolgot. Az egyik, hogy a mobiltelefon mennyire rossz hatással van ránk, mert példájánál maradva, hogyha mondjuk kinn van az asztalon, vagy beszélgetés közben a kezünkben van, a körülöttünk lévők nem azt érezik majd, hogy ők a fontosak a beszélgetés közben, hanem hogy ők csak a másodikak, mert az első számunkra a telefon lesz, tudatalatt ugyan, de ez pont elég. Ezért azt javasolja, hogy a telefon ne legyen szem előtt. Legyen félretéve, lehetőleg kevésbé látható helyre. Nem arról van szó, hogy a technológia rossz, hanem hogy minden a balanszról szól. A víz remek, nélkülözhetetlen, mégis, ha sokat iszunk belőle, ártalmas. 

Illetve mennyit számít az emberi kapcsolatokban az időráfordítás. Mennyivel más, ha valakihez átmész beszélgetni, vagy e-mailben kommunikáltok, pedig ott van tőled 50 méterre az irodán belül.

Ezen magam is már sokat gondolkodtam, és ugyan már meg is írtam, hogy az idő=pénz, viszont nem ilyen szempontból, nem ebben az esetben. Mert ahogy mondani szoktam:

A legértékesebb dolog, amit magadnak adhatsz, az az idő.

A legértékesebb dolog, amit másnak adhatsz az a figyelmed.

Ennek köze sincs a pénzhez. Itt inkább az idő=hatalom egyenlet lenne használható. Mert pénzed lehet több, lehet kevés, viszont ideje mindenkinek ugyanannyi van, ezért az emberek tudják, hogy amikor valamire, valakire időt fordítasz az értékes, és tisztelendő. Így téged is értékelni, tisztelni fognak.

Remek dolog a technológia, viszont csak eszköz, használjuk okosan és ne az használjon minket.

Igenis, találkozni kell az más emberekkel, és amikor megtesszük, legyünk ott és az "eszközöket hagyjuk az ajtón kívül".

 

 

     (    (
      )    )
 ................
|              |]
 `----------'

Ha tetszett a cikk, hívj el egy kávéra személyesen és beszéljük át, vagy adj új témát, vagy ha épp nem érsz rá, küldj egy kávét, hogy éjjel nappal csak ilyen cikkeket írjak. Addig is egy "like" és egy "megosztás" is sokat segít.

Köszönöm!