Az egészségügyünk

A minap belefutottam egy cikkbe, amiben azt ecsetelték, hogy a magyar egészségügy milyen komoly reformokra szorul és mennyi mindent kéne tenni az egészségügyért. Na ezt akkor mégegyszer:

mit kéne tenni az egyészségÜGYÉRT?

Jin-Jang pártiként zavarja a fülem, hogy ez túl egyoldalúnak tűnik.

Mert mikor szólunk arról, hogy 

mit kéne tenni az egészségÜNKÉRT?

healthy-image.jpg

Mégis mit kéne? Mert ugye mivel van a baj az egészségüggyel? Megnövekedett a várakozási idők, plusz kevesebb az orvos. Ugye te is látod, hogy ennek is két oldala van? Két probléma van, sok a beteg, kevés az orvos. Nem hiszem, hogy csak az orvosok számával van a gond.

Szóval hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?

Mit szólnátok ahhoz a megoldáshoz, hogyha kevesebb munkát adnánk az orvosoknak? Mi lenne, hogyha egészségesebbek lennénk?

Mi lenne akkor, ha nem úgy élnéd az életed, hogy aztán orvoshoz kéne járnod? Bármibe lefogadom, hogy előbb sorra kerülsz az egészséges ételek pultjánál, vagy az edzőteremben, mint a kórházban. 

vegetarian-vegetables-healthy-eating-155865691.jpg

Mi lenne, hogyha felelősségteljesebben élnénk és aztán nem másra várnánk a megoldáson?

Persze mondhatod, hogy akkor miért fizeted az adódat, meg neked tényleg van bajod. Persze. De tedd fel magadnak a kérdést, hogy mindent megtettél, hogy ne juss ilyen egészségügyi állapotba? Ha már megtörtént a baj, tegyél érte, de a következő problémákat talán, de csak TALÁN megelőzhetnéd?

Kifogásokkal én is elő tudok rukkolni, egyik és másik oldalon is. A kérdés, hogy te panaszkodós típus vagy, vagy aki saját kezében tartja az életét, amennyire lehet?