Ismerős az ÉRZÉS?

daily_picdump_2622_640_high_96.jpg

Igen, érzés. Mert ez csak egy érzés.

Nem hiszed?

sometimes-the-thing-that-is-holding-you-back-is-all-in-your-head.jpg

a két kép ugyan arról szól. ugyanazt akarja neked elmondani. MINDEN, AMIT GONDOLSZ, VAGY HISZEL, CSAK A FEJEDBEN VAN. (Tisztára, mint ha a mátrixban lennénk és eléd raknám a kék és a piros pirulát, nem?)

 

Hogy miért nem fut el a ló a székkel együtt?

Az elefántok nagy és erős állatok. Mégis, a cirkuszi elefántokat egy egyszerű kötéllel kötik ki. Egy tonnás állatnak, egy kötél, mit jelent? Mint egy kötél semmit. Viszont ahogy ki van kötve, sokat. Merthogy a cirkuszi elefántokat kiskorukban úgy szoktatják a kötélhez, hogy a lábukra nagyon vastag láncot kötnek és egy irdatlan nehéz súlyhoz kötik ki vele az állatot. Eleinte az állat próbálkozik ugyan, de nem sikerülhet neki elszöknie, hiszen a lánc egy hajót is elbírna, a súlyt meg emelővel vitték oda. Telnek múlnak a napok, hónapok évek, és az elefánt hozzászokik, hogy amikor a lábánál fogva ki van kötve, esélye sincs elszöknie. 

Ez mindegyikünkre igaz. Erre is vonatkozik a mondás, hogy "akit az istenek szeretnek, örökre meghagynak gyereknek". Mert amíg az elefánt kicsi, nem hagyja magát, próbálkozik, benne van a remény. Aztán ahogy kezd felnőni, megtanulja, amit megtanítottak neki.

(ez nem a metaforikus elefánt, amiről korábban írtam)

Elárulok egy titkot, hogy hogyan tarthatsz magadnál egy metaforikus csoda ollót, arra az esetre, ha ki lennél kötve.

Rendszeresen ülj le beszélgetni egy óvodással és egy idősebbel. Mindig bebizonyítják neked, hogy van remény és hogy túl lehet élni a visszatérő szakadékokat.


tumblr_ojyicuz0q71rrjjxto1_1280.jpg

 

 

     (    (
      )    )
 ................
|              |]
 `----------'

Ha tetszett a cikk, hívj el egy kávéra személyesen és beszéljük át, vagy adj új témát, vagy ha épp nem érsz rá, küldj egy kávét, hogy éjjel nappal csak ilyen cikkeket írjak. Addig is egy "like" és egy "megosztás" is sokat segít.

Köszönöm!