hasznos idézet - attitűd és vektor

"Attitude is a little thing that makes a big difference"

vagyis "Az attitűd egy kis dolog, ami nagy változásokat képes előidézni"

attitude-is-a-little-thing-that-makes-a-big-difference-26.jpg

Ez hasonlít ahhoz a gondolathoz, ami miatt alapvetően vektor a blog neve. Mert képzeld el, életed görbéjét egy grafikonon. Függőleges tengely, a (kedély) állapotod mutatja, ami nagyjából azonos azzal, hogy milyen elégedett vagy önmagaddal, és milyen jó a balansz az énképed és a valós(nak vélt) önmagad közt. A vízszintes tengely az időt mutatja. 

q2zkb.gif

Persze ez valahogy így néz ki a valóságban (jobb esetben többet vagy a nulla fölött)

image_09-19-21-39-55-001.jpg

Szóval vannak jobb és rossz napok és periódusok. "Ha nincsenek hullámok az életedben nem is élsz".

abd83c4ea8e64feb616efddedd6af1c3--low-life-funeral.jpg

Szóval vannak mélypontok és olyan napok, amikor a csúcson érzed magad, legyőzhetetlennek. Hogy van az, hogy ez mindenkire igaz, mégis vannak boldog emberek, akik haladnak előre az életben, látszólag "felfele", még akkor is, ha külsőleg éppen összetört is az életük szilánkokra, és vannak, akik csillognak, viszont érezhetően süllyednek, csúsznak a "mélybe"?

A válasz az attitűd, vagy ahogy én hívom, a vektor. Mert nem az a lényeg, hogy honnan jöttél, vagy hogy hol vagy most (a grafikonodon), hanem mindig az, hogy merre akarsz haladni, és mennyire akarod. És ha figyeltél a matek órákon, a vektornak iránya és nagysága. Vagyis a vektor mondja meg merre haladsz (mik a céljaid) és milyen erővel (mennyire akarod).

A vektorod mutathat lefele, és mutathat felfele, a lényeg, hogy az időt nem módosíthatod a képletben, úgyhogy fogadd el, hogy a vektorod mindig előre is fog mutatni.

És mint azt már nemegyszer kifejtetem a korábbi cikkeimben, TE határozod meg, hogy milyen a kedved. TE mondod meg, hogy mit akarsz. TE vagy az egyetlen, aki az "elefántodat" irányítani tudja és soha ne hagyd, hogy más tegye meg helyetted.

TE vagy a magad ura. 

A kérdés így ami maradt nem az, hogy előre, és azt hiszem, nem is az, hogy fel, vagy le. Hanem hogy mennyire akarod azt a célt elérni?