hogy ne váljanak az idézetek mindennapossá, vagyis értéktelenné

Miről is beszélek?

Ironikusan egy idézettel vezetem fel el az idézetet, ami arról szól, hogy okosan kezeld az idézeteket.

quotes-a-hangsebess-g-egy--2.png

Ezzel arra akarlak rávezetni téged, hogy rengeteg idézetet találsz a blogon (is) és valószínűleg legalább 5-10 idézettel találkozol nap, mint nap. Direkt, csak 1 idézetet teszek ki naponta, mert tudom, hogy értéke van mindegyiknek. Amiből sok van (vagy azt hisszük, hogy sok van), annak nem értékeljük értékét. Talán azt az idézetet is hallottad már, ami az ellentétes oldalról közelíti meg ugyanezt a témát, hogy "csak akkor értékeljük igazán, amikor elvesztettük". Ezért mindegyiket úgy válogatom, hogy hype-tól és népszerű trendektől, likerohamtól mentesek legyenek. Minden idézetnek pozitív üzenete van, lehetőség szerint egyértelmű jelentéssel (aminek többletes, mélyebb, könnyebben félreértelmezhető üzenete van, ahhoz írok pár sort).

Saját tapasztalatból tudom, hogy az idézeteknek érniük kell bennünk, mint a fenti hangsebességes példa is utal rá. Egy idézet egy mag, amit elültet a tudatalattid. És minden pillanatnak, amit átélsz, saját varázslatos kannája van speciális vízzel megtöltve, és minden kanna víz csak 1-2 idézet-magra van hatással. Amikor találkozol azzal a pillanattal, egyszer csak a mag vizet kap és növekedni kezd, helyet követelve magának, elkezd nőni, már akkorává, hogy a tudatalattidból átér a tudatodig, és te meg a fejedhez kapsz, és azt mondod, hogy "AHAAA!!!! Már értem!!!"...

Úgyhogy arra kérlek, hogy ne csak olvasd az idézeteket és cikkeket. Hanem minden cikk után ülj le kicsit és gondolkozz el rajta, hagyd érni őket, keresve helyzetet emlékeidben, vagy menj tovább és találd meg ott a kanna vizet, ami megöntözi a magot.

quotes-ne-csak-olvass--gond2.png

quotes-do-not-just-read-it-2.png

Egy kiegészítő gondolat a fenti idézethez. Sokszor szoktam tanácsolni, még magamnak is, hogy "ne csak elmondd, értesd meg vele". Ez arra vonatkozik, hogy ha csak elmondod, érteni fog valamit, viszont a kommunikáció kényes dolog, mert a befogadó féltől nem egyszer azt várjuk, hogy gondolatolvasó legyen. Ezért nem elég elmondani, hogyha bánt valami, úgy kell elmondani neki, hogy megértse. Míg élek szerintem ezt gyakorolni fogom és tanulni, viszont ha majd rájöttem erre mi a képlet, ami segíthet, írok róla egy cikket.

 

 

     (    (
      )    )
 ................
|              |]
 `----------'

Ha tetszett a cikk, hívj el egy kávéra személyesen és beszéljük át, vagy adj új témát, vagy ha épp nem érsz rá, küldj egy kávét, hogy éjjel nappal csak ilyen cikkeket írjak. Addig is egy "like" és egy "megosztás" is sokat segít.

Köszönöm!