A jövő dominója

"A kamatos kamat a világ nyolcadik csodája. Aki érti, megkeresi, aki nem... az fizeti” – Albert Einstein"




Saját idézetem: "tégy valamit ma, ami könnyebbé teszi a holnapod".

Vagyis például, vegyél egy jobb kapát, hogy több földet tudj felforgatni könnyebben, hogy aztán több termésed legyen, hogy aztán a több termés hozta profitból egy kapagépet vehess, hogy aztán egy kombánjt tudj venni, hogy aztán már neked dolgozzanak...

Ha jobban szemügyre veszed, valójában ez a blog is egyfajta kamatos kamat. Mégis hogy? Mert olvashattad, egy-egy cikk több témát is érint. Szinte már már sokat is. Ez sejtheted, hogy ugyanannyi, vagy mégtöbb új témát és gondolatot ébreszt bennem, amiről aztán írni is akarok, hogy alig tudom a jegyzeteket összefogni, hogy mindről tudjak aztán írni, összeszedett módon.

Ez a 11. cikk, cikkenként kb 2-3 mellékszálat érintve, az matektudásunk elővéve (feltételezve, hogy nincs átfedés az ihletek közt), 11 cikk 22-33 további cikkhez segített hozzá.

Lehet ezt a végtelenségig folytatni? Természetesen. Elméletben. Gyakorlatilag persze hogy nem, mert már sok lenne az ismétlődés es átfedés. Viszont beérem egyelőre az első 100 cikk ihlettel és ha a matekot vesszük, akkor alig kell több, hogy elérjem. Csak meg kell őket írni.


Ezt a gondolatmenetet meghagyom neked, hogy gondolkozzál el azon, hogy körülötted hányfajta kamatos kamattal találkozol a mindennapokban.